Hjem » Transport

Transport

Å komme seg rundt i byen er ganske enkelt og rimelig. Offentlig transport i Praha består av tre undergrunnslinjer samt en mengde trikke og busslinjer. Taxier er også mye brukt av turister, men dessverre er denne form for transport preget av korrupsjon. Enkelte taxisjåfører utnytter turistenes uvitenhet og lurer sine passasjerer trill rundt. Så vær forsiktig når du tar taxi og forhør deg om priser på forhånd slik at du unngår å gå på en skikkelig smell.

Offentlig transport i Praha er billig, effektivt og godt utbygd. Både metro og trikk går regelmessig dag og natt, og en billett gir adgang til alle trikker, busser og metroer. Det er trygt å reise med offentlig transport i Praha, også på kveldstid.
Man kan kjøpe billetter ved avisutsalgssteder (Trafika), i de gule billettautomatene ved alle metrostasjoner og ved «det offentlige kommunikasjonssenteret» som ligger ved metroknutepunkene «Muzeum» og «Mustek».
De gule billettautomatene tar imidlertid kun mynter.
For at billettene til all off. transport skal bli gyldig, må disse stemples med dato og klokkeslett.
Dette gjøres på toppen av rulletrappene i metrostasjonene i en orange boks. Tar du buss eller trikk, stempler du billetten med en gang du kommer ombord på trikken/bussen.

Billettprisene gjelder for reise med metro, trikk eller buss i Praha:
Voksne Barn (6-15 år) Barn 0-5 år gratis

1 billett 20 min. 18 CZK 9 CZK
Overgangsbillett 26 CZK 13 CZK (eks. 20 min. trikk, deretter 30 min. med metro).
24-timers billett 100 CZK 50 CZK
3 dagers billett 330 CZK –
5 dagers billett 500 CZK –

Taxi i Praha

taxipraha

Det er vanligvis relativt lett å få taxi i Praha, og i utgangspunktet er takstene blant de billigste i Europa. Taxi-systemet kan imidlertid være vrient for en turist å finne ut av, og det er fort gjort å bli kraftig lurt.  Den sikreste måten å få en rimelig taxi på, er å bestille fra et av de organiserte selskapene (som ... Read More »

Buss i Praha

buss-praha

Bussystemet i Praha er ikke like godt utbygd som metroen og trikkene. Bussene kjører mest i de ytre områdene av Praha , men noen få kjører også inn til sentrum. Turistene bruker nesten ikke buss, men velger heller trikk og/eller metro. Flybussen er et unntak. Den går mellom sentrum og flyplassen Praha Ruzyne Airport. Flybussen er den billigste måten å komme ... Read More »

Trikk i Praha

Tram on the street Prague

Trikkesystemet er bygd opp på samme måte som metroen, med lett tilgjengelige holdeplasser og hyppige avganger. Trikken dekker alle områder i byen. Det er populært å kjøre trikk i Praha, både blant lokalbefolkningen og turistene.   Det er 26 trikkelinjer i Praha på dagtid (nr. 1 – 26), og 9  linjer nattestid (nr. 51 – 59). Trikkene kjører hvert 4. ... Read More »

Metro Praha

metro-praha

Metroen, eller undergrunnsbanen som den også kalles, er et velfungerende offentlig transportsystem i Praha. Metroen består av 3 linjer – A, B og C. Disse linjene har tilsammen 54 stasjoner. Metroen kjører fra kl. 0500 til 2400 med korte intervaller (ca. hvert 3. min.) Stasjonene «Mustek», «Muzeum» og «Florence» er knutepunkt for å kunne bytte til en annen linje.   Disse holdeplassene er de ... Read More »