Hjem » Shopping » Shopping i Gamlebyen (Praha)
Shopping i Gamlebyen (Praha)

Shopping i Gamlebyen (Praha)

Gamlebyen ligger mellom Václavplassen og Karlsbroen i Praha.

På torvet i gamlebyen, og i gatene rundt,  finner man utallige gavebutikker og souvenirbutikker som er siktet mot turister. Det er her de fleste turister kjøper tsjekkisk krystall til en rimelig pris, kanskje fordi utvalget er så stort akkurat her.

I gamlebyen er det også  flere antikvitetsforretninger og butikker som selger kunst fra Praha. Det må også nevnes at gågaten Karlova byr på gode shoppingmuligheter ettersom butikkene ligger på rekke og rad.

Parízská, gaten som går fra gamlebyens torg og ned mot elven, er Prahas mest eksklusive handlegate. Her finner man dyre, luxeriøse butikker. Merkevarer fra bl.a. Dior, Hermes, Swarowski og Lacoste kan kjøpes her.

 

Blant de mest besøkte butikkene i gamlebyen kan følgende nevnes: 

 

Cristallino.

Prahas største utvalg av böhmerkrystall, glasstøy, porselen og smykker ligger i en eksklusiv forretning like ved Tyn-kirken på Staromestské Námesti.  En rekke ulike typer design kan man finne her – alt fra klassiske mønstre til moderne former fra tsjekkiske topp-designere.  I tillegg selges det souvenirer og folkekunst-produkter her.

Cristallino har et butikkareal på hele 600 m2.

Åpningstider januar-mars  09-19 (daglig); april-desember 09-20 (daglig).

Adresse:  Celetná 12, Praha 1.

 

Qubus.

Også i denne butikken kan man gjøre spennende design-kjøp.  Stilen er mer moderne og eksperimentell.  Det er unge tsjekkiske designere som presenterer seg i her.  I tillegg til porselen og glasstøy, som det selges svært mye av i Praha, er det først og fremst interiørprodukter i modernistisk utførelse butikken er kjent for:  Møbler, belysning, pyntegjenstander, plakater, grafisk design, veggklokker – og mye mer.  Qubus finner man lettest ved å ta utgangspunkt i gamlebyens torg (altså Staromestské Námesti).  Den ligger nemlig rett rundt hjørnet i en av gatene som går ut fra torget.

Åpningstider:  Mandag til onsdag 10-18.

Adresse: Rámova 3, Praha 1.

 

Anagram.

Engelskspråklig bokhandel med et rikholdig utvalg av skjønnlitteratur og faglitteratur om bl.a. europeisk historie, filosofi, religion og reiser – men også om spesielle emner som japanske motetrender, undergrunnskunst og kafétradisjoner.  Dessuten har Anagram satset på ulike retninger innen såkalt «alternativ litteratur».

Omgivelsene rundt bokhandelen, som ligger i nærheten av Tyn-kirken i gamlebyen, er en opplevelse i seg selv.  Inngangen ligger i en vakker og innbydende hage.

Åpningstider:  10-20 (mandag-lørdag), 10-19 (søndag).

Adresse:  Tyn 4,  Praha 1.

 

Swarovski.

Et av verdens mest berømte krystall- og smykkefirmaer har ikke mindre enn fire utsalg i Praha – tre i sentrum og et på flyplassen.  I den fasjonable handlegaten Parizská i gamlebyen ligger et av sentrumsutsalgene.  For dem med fet lommebok og romslig kredittkort kan fristelsene her bli mange, men butikken kan også være vel verd et besøk for den som bare vil titte.  Krystall i alle varianter finnes det her – alt fra lysekroner til små figurer.  Dessuten et rikt utvalg av smykker.  Firmaet ble grunnlagt allerede i 1895 av østerrikeren Daniel Swarovski, oppfinneren av den automatiske krystall-slipemaskinen.

Åpningstider:  10-19 (daglig).

Adresse: Parizská 16, Praha 1.

Det kjente årlige julemarkedet i Praha finner du også i gamlebyen (på torget). Utallige salgsboder selger ulik kunst og kunsthåndverk, mat, drikke og souvenirer. Dette er en attraksjon i seg selv, og julemarkedet er åpent fra 2. desember til 1. januar.

Legg igjen en kommentar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Required fields are marked *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>