Hjem » Shopping » Artikkel om shopping i Praha
Artikkel om shopping i Praha

Artikkel om shopping i Praha

Praha deler kategorien storby med andre urbane hovedsteder som Paris og London og shoppingmulighetene her i byen er det heller ikke få av. Eksklusive moteforretninger og moderne fler-etasjers kjøpesentrer ligger tett i sentrum fylt av designer sko, klær og tilbehør. Prisene har steget noe etter at Tsjekkia ble med i EU, men Praha er fortsatt mulighetenes by. Hvis man er på søken etter suvenirer eller noe typisk for Praha så er det verdt å stikke hodet innom en av de utallige krystallbutikkene. Praha er kjent for sine glasstradisjoner siden 1427 og byen er fullspekket av utsøkt krystall som du kan fulle handleposene med. Krystallet står høyt i kurs blant turistene ettersom kvaliteten er høy og prisen er lav. Fruktviner fra Bohmen og Moravia er en annen ettertraktet vare som er rimelig og av høy kvalitet.

 

Praha er en av de billigste storbyene i Europa, og som storbyer flest, har Praha mange fristelser å by på for den kjøpelystne. Både med hensyn til kvalitet og kvantitet har vareutvalget blitt sterkt forbedret  i Praha siden 1990-tallet. Den økende turismen har riktignok ført med seg at prisene i visse områder av byen har steget, og flere internasjonale kjeder har samme prisnivå som i Norge.

 

De mest populære shoppingproduktene som turister handler til en god pris, er böhmer-krystall, håndmalte egg, porselen, klassisk musikk (CD), lærvarer og treleker – spesielt marionettedukker. Også sko er billigere i Praha, og utvalget er stort. Ellers er det mange gull- og sølvsmedbutikker er i byen.

 

En stor variasjon av butikker og souvenir-boder finner du over hele sentrum. I den mest turistbesøkte handlegaten, Václavplassen i Nybyen, finner du alt fra kjente internasjonale kjeder i store varehus til mindre spesialbutikker. Utendørs markeder er ellers steder der du kan gjøre en god handel, og i utkanten av Praha ligger de store  kjøpesentrene. Gamlebyen peker seg også ut som et godt besøkt handlested.

 

Ta gjerne en titt i de smale avsidesliggende gatene når du besøker Praha. Der kan du finne en og annen spesiell butikk, eller en spennende liten brukthandel som det finnes mange av i byen.

 

De fleste store varehus og kjøpesentre i Praha har også søndagsåpent, og noen hypermarkeder har åpent døgnet rundt. (eks. Tesco hypermarked). Ellers har mindre butikker i sentrum åpent mandag – lørdag fra 09-18.

Legg igjen en kommentar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Required fields are marked *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>