Hjem » Shopping

Shopping

Kjøpesenter i Praha

kjopesenter

Mange turister finner veien til de gigantiske kjøpesentrene som ligger i utkanten av Praha. De ligger ofte plassert ved metroens endestasjoner. Men du kan også ta deg hit med buss, taxi eller kjøre selv. Disse kjøpesentrene er mye større enn i Norge, og de har lengre åpningstider. Vareutvalget er enormt, både av kjente internasjonale merker og lokale varemerker. Hypermarkeder (store ... Read More »

Shopping i Gamlebyen (Praha)

gamlebyen3

Gamlebyen ligger mellom Václavplassen og Karlsbroen i Praha. På torvet i gamlebyen, og i gatene rundt,  finner man utallige gavebutikker og souvenirbutikker som er siktet mot turister. Det er her de fleste turister kjøper tsjekkisk krystall til en rimelig pris, kanskje fordi utvalget er så stort akkurat her. I gamlebyen er det også  flere antikvitetsforretninger og butikker som selger kunst ... Read More »

Artikkel om shopping i Praha

shopping2

Praha deler kategorien storby med andre urbane hovedsteder som Paris og London og shoppingmulighetene her i byen er det heller ikke få av. Eksklusive moteforretninger og moderne fler-etasjers kjøpesentrer ligger tett i sentrum fylt av designer sko, klær og tilbehør. Prisene har steget noe etter at Tsjekkia ble med i EU, men Praha er fortsatt mulighetenes by. Hvis man er ... Read More »

Markeder i Praha

stare-mesto-marked-praha

Sett bort fra de sesongbetonte utendørsmarkedene, (julemarked/påskemarked) har Praha flere permanente markedsplasser der både lokalbefolkningen og turistene handler. Noen markeder selger bare frukt og grønnsaker, mens andre selger også klær, souvenirer, håndtverk m.m. Hovedregelen m.h.t. prisnivået er at jo mer turistrettet markedet er, dess høyere pris. Men det er lov å prute på prisen på disse utsalgsstedene, og da kan ... Read More »