Hjem » Severdigheter / Attraksjoner » Wenceslas torget i Praha
Wenceslas torget i Praha

Wenceslas torget i Praha

Wenceslas torget som ble lagt i 1348 under kommando av Kong Karl IV fungerte primært som et hestemarked inntil det ble Prahas sentrale bulevard. Hotellene, butikkene og restaurantene rundt torgplassen tiltrekker turister og lokal befolkningen.

Avenyen fører til Nasjonal museet en renessanse bygning som ble et symbol for nasjonal identitet. En statue i bronse av Sankt Wenceslas står stolt foran museet. Sankt Wenceslas også betegnet som ’den gode kongen’ var en bohemsk hertug som spredte kristendommen. Han ble drept av sin bror i 929 og senere ble han erklært helgen og etter hvert ble han et nasjonalt tsjekkisk ikon.

En rekke historiske begivenheter fant sted her som erklæringen av den Første Republikk i 1918, protestene mot Sovjets okkupasjon i 1969 og protesten mars i 1989 som førte til Velvet revolusjonen og slutten på kommunismen.

Flotte eksempler på moderne arkitektur omringer Wenceslas torget som var en populær stilart begynnelsen på 1900 tallet. Den mest kjente strukturen er Grand Hotell Europa, som ble bygget mellom 1903 til 1906.

Legg igjen en kommentar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Required fields are marked *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>