Hjem » Severdigheter / Attraksjoner » St. Nicholas kirken i Praha
St. Nicholas kirken i Praha

St. Nicholas kirken i Praha

St Nicholas kirken ligger i Gamlebyen og er absolutt verdt å avlegge et besøk. Dette gudshuset er tegnet av Kilian Ignaz Dientzenhofer og ble ferdig bygget i 1735. Det var ikke før i 1901 at Barokk fasaden på denne kirken ble synlig for tilskuere på torgplassen. Helt siden kirken ble bygget stod den i skyggen av Krenn huset som skjulte bygningens arkitektoniske prakt. Men da Krennhuset i 1901 kunne kirken avdekke sin sjarm for torget.

Flere kunstnere måtte til for å skape dette mesterstykket. Den hvite fasaden er dekorert med skulpturer av Antonon Braun mens interiøret er inspirert av St Louis kapellet i Paris. Den delikate utsmykningen ble gjort av Bernardo Spinetti.

I 1781 etter at herskeren Josef II beordret at alle klostre som ikke hadde en sosial funksjon skulle stenges, ble all dekorasjon i St Nicholas kirken tatt bort. Fra 1870 til 1914 ble kirken benyttet av russiske ortodokse tilhengere.

Legg igjen en kommentar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Required fields are marked *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>