Hjem » Severdigheter / Attraksjoner » Den Gylne Gate i Praha
Den Gylne Gate i Praha

Den Gylne Gate i Praha

En spesiell del av Prahaborgen er en sjarmerende gate som heter Zlata Ulicka, men er bedre kjent som Golden Lane eller Den gylne gate. Gaten ble lagt da den ytterste muren ble tilført til det nåværende romanske slottsanlegget og daterer tilbake til det 14 århundre. Dette er en liten gate med 11 historiske hus som nå er små utstillinger av våpen og andre artefakter sammen med noen suvenirbutikker. Dette er en populær del av Praha borgen og tiltrekker en god del turister som presser seg sammen i den smale passasjen for å se det som opprinnelig var kongens livvakts gate og senere ble gullsmedenes smug.

 

Det hersker tvil hvorvidt navnet stammer fra gullsmedene eller alkymistene som ble ansatt av keiser Rudolf II for å fremstille gull til stats økonomien. Det ryktes også at gaten ble brukt som residens for bueskytterne ved hoffet i andre halvdel av det 16 århundre. Hus nummer 22 er kanskje betydeligst for de fleste da Frank Kafka, Prahas mest berømte forfatter bodde her i vinteren 1916. Nå er også dette huset omgjort til suvenir og postkort salg. I nabohuset leder en trang trapp opp til en av festningsmurenes forsvarskorridorer, Obranna chodba. Denne mørke korridoren er pyntet med rekker av gamle spyd, sverd og skjold og inneholder et rekonstruert torturkammer.

Legg igjen en kommentar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Required fields are marked *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>