Hjem » Severdigheter / Attraksjoner

Severdigheter / Attraksjoner

Kruttårnet i Praha

kruttarnet

Kruttårnet er et 65 meter høyt tårn som er inngangspartiet til den kongelige ruten som leder gjennom gamlebyen over Karlsbroen og opp til Prahaborgen. Inntil 1836 ble denne ruta brukt av Bohemske monarker på vei til messe i St Vitus katedralen. Det gotiske Krutt Tårnet ble bygget av Matous Rejsek under Kong Vladislavs II hegemoni. Opprinnelig ble tårnet kalt Fjelltårnet, ... Read More »

Strahov klosteret i Praha

strahov-klosteret

Strahov klosteret ble bygget i 1140 av Kong Vladislav på samme vei som fører til Prahaborgen. Klosteret ble ikke mye brukt før 1143 da en gruppe Premonstratensianer slo seg ned i byen. Premonstratensianene er en romansk katolsk gruppe som også går under navnet Norbertianer etter grunnlegger Sankt Nobert.   Klosteret blomstret og i en kort tidsramme ble det senter for ... Read More »

Kirketårnet tyn i Praha

kirketarnet-tyn

Kirketårnet tyn er nok en arkitektonisk perle. Denne gotiske kirken ble laget I 1385 i en turbulent tid da Hussitene ble massemyrdet av de regjerende roman katolikkene. De katolske jesuittene gjorde kirken til deres egen ved å erstatte Hussite symbolet med en ti fots høy figur av Jomfru Maria som ennå står mellom krikespirene den dag i dag. Gravsteinen til ... Read More »

Karlsbroen i Praha

karlsbroen2

Karlsbroen er en steinbro av gotisk stilart og spenner seg 500 meter over Vltava elven. Broen som binder bydelen mala strana eller på norsk kalt Lillesiden med gamlebyen Stare Mesto har 16 buespenn og er utsmykket i med barokk skulptur. Det var den tsjekkiske kongen og romerske herskeren Karl IV som spesialbestilte broen og det er etter denne kongen broen ... Read More »

Den Gylne Gate i Praha

golden-lane

En spesiell del av Prahaborgen er en sjarmerende gate som heter Zlata Ulicka, men er bedre kjent som Golden Lane eller Den gylne gate. Gaten ble lagt da den ytterste muren ble tilført til det nåværende romanske slottsanlegget og daterer tilbake til det 14 århundre. Dette er en liten gate med 11 historiske hus som nå er små utstillinger av ... Read More »

St. Nicholas kirken i Praha

st-nicholas-kirken

St Nicholas kirken ligger i Gamlebyen og er absolutt verdt å avlegge et besøk. Dette gudshuset er tegnet av Kilian Ignaz Dientzenhofer og ble ferdig bygget i 1735. Det var ikke før i 1901 at Barokk fasaden på denne kirken ble synlig for tilskuere på torgplassen. Helt siden kirken ble bygget stod den i skyggen av Krenn huset som skjulte ... Read More »

Wenceslas torget i Praha

wenceslas-torget

Wenceslas torget som ble lagt i 1348 under kommando av Kong Karl IV fungerte primært som et hestemarked inntil det ble Prahas sentrale bulevard. Hotellene, butikkene og restaurantene rundt torgplassen tiltrekker turister og lokal befolkningen. Avenyen fører til Nasjonal museet en renessanse bygning som ble et symbol for nasjonal identitet. En statue i bronse av Sankt Wenceslas står stolt foran ... Read More »

Det Jødiske Kvarter

jodiske-kvarter

Det jødiske kvarter også kjent som Josefoy befinner seg like ved gamleby torget og er et lite område mellom den gamle rådhusplass og Moldau . Man kan få med seg kvarteret til fots i løpet av en dag og de viktigste severdighetene å få med seg inkluderer den jødiske kirkegård, gamle nye synagoge, Klaus og Pinkas synagogen. Disse stedene tar ... Read More »

Gamleby torget Staromestske Namesti

gamlebytorget-praha

Gamleby torget Staromestske Namesti, er hjertet av det historiske Praha og betegnes ofte som byens vakreste plass. Her finnes gotiske spir som rager på toppen av Tyn kriketårnet og de fleste bygningene er prydet i barokkfasader og det er som å trå 600 år bak i tid når man trår inn på torgplassen. Torgplassen stammer fra 1300 tallet og begynte ... Read More »

Kongeborgen i Praha

kongeborgen

Den mest dominerende bygningen på vestbredden av Moldau er kongeborgen på Hradcany- høyden, et imponerende slottsanlegg som blant annet rommer Prahas største kirke og mest kjente landemerke St. Vituskatedralen. Bygningen er omgitt av flotte hager som står i full blomst om sommeren. Borgen har vært residens for tsjekkiske konger og presidenter i tusener av år. I dag bruker den tsjekkiske ... Read More »