Hjem » Praha » Uteliv – barer og puber i Praha
Uteliv – barer og puber i Praha

Uteliv – barer og puber i Praha

Tsjekkias hovedstad Praha er delt inn i 15 bydeler, der den eldste delen rett og slett kalles Praha 1.  Her foregår svært mye av byens gjestfrie og livlige natteliv, men også utenfor «gamlebyen» florerer tilbudene – f.eks. i gatene rundt Vaclav-plassen, senteret i det moderne Praha.  Den er hele 60 meter bred, og er egentlig mer en boulevard enn en plass, av enkelte kalt «Prahas svar på Karl Johan».  Der finner man et stort antall barer, nattklubber, strippeklubber og casinoer.

 

Å gå på pub er en livsform i Praha, og de finnes nesten overalt.  I de sentrale delene av byen, der turistene ofte finnes, er ølet en god del dyrere enn litt utenfor sentrum..  Det skal visstnok være ikke mindre enn 8723 «ølstuer» her!  Ellers har Praha noe for enhver smak:  Jazzklubber, rockeklubber, diskoteker og nattklubber med variert profil. Det finnes også utallige uterestauranter med gassovner.

 

Barene og pubene har ofte åpent døgnet rundt, særlig i det området av gamlebyen som kalles Zizkov.  Nattklubbene åpner gjerne i 11-tiden om kvelden og stenger ved 4-tiden om morgenen.  Noen holder åpent helt til sola står opp.

 

Puber og barer

Rock O’Reilly’s er den største irske puben i byen – og en av de beste.  Servicen er på topp, bl.a. også med en meny der det tilbys full irsk frokost når som helst på døgnet.  Den ligger i nærheten av Wencesla-plassen.

Adresse:  Stepánska 32, 110 00 Praha 1.

 

Caffrey’s ligger ved torvet i «Ganlebyen».  Et litt dyrere sted med god service og bra meny.  Et flott sted å starte kvelden på.

Adressse:  Staromìstské nám. 608/10, 110 00 Praha 1.

 

Barock er en skandinavisk-eid, trendy bar i den livlige Parizskagaten.

Adresse:  Parizska 24, 110 00 Praha 1.

 

Nattklubber

Karlovy Lázne – en av Sentral-Europas største danseklubber som inneholder hele 4 etasjer med dansegulv, der hver etasje er viet sin egen musikkstil.  Dette er et typisk ungdomssted, der man sjelden treffer på folk over 30.  Det ligger ved Karlsbroen i «Gamlebyen».

Adresse:  Novotného Lávka 1, 110 00 Praha 1.

 

Klub Lávka har samme adresse som Karlovy Lázne, og er en populær nattklubb som holder åpent helt til soloppgang.  Her må man være forberedt på høy musikk!  Om sommeren er det også åpent i bakgården.

Adresse:  Novotného Lávka 1, 110 00 Praha 1.

 

Mecca er en danseklubb med vekt på techno-musikk, house og hip-hop.  Det er også et sted der internasjonale kjendiser rett som det er stikker innom.

Adresse:  U prúhonu 3, 170 00 Praha 7.

 

Batalion er en nattklubb med døgnåpen internett-kafé og live-konserter i kjelleren.  Et møtested for turister og lokalbefolkning.

Adresse:  28. Ríjna 3, 110 00 Praha 1.

 

Radost FX – en av de eldste og mest kjente klubbene i Praha.  Her kan man høre både techno, rythm’n’blues, house og disco.  Stedet ligger rett ved I. P. Pavlova metro-stasjon.

Adresse:  Belehradská 234/120, 120 00 Praha 2.

 

Futurum er et populært ungdomsdiskotek med stort dansegulv, men også med kroker der man kan sitte og prate.  Atmosfæren er lokal, og i helgene arrangeres det ofte 80-tallsfester med 80-tallsmusikk.

 

Double Trouble – ganske enkelt et «turiststed» med mye bra musikk.

Adresse:  Melantvichova 17, 110 00 Praha 1.

 

Rock Café, med bar, internett-kafé, konsertsal og kino er et «kultsted» for mange.  Adresse:  Národni Trída 20, 110 00 Praha 1.  Det bør nevnes at rett ved ligger den tradisjonsrike Café

Louvre, som med sin tidlige stengetid (kl. 23.00) riktignok ikke er en del av nattetilbudet, men som er svært mye besøkt fordi den var stamstedet til den berømte forfatteren Franz Kafka i 1920-årene.

 

Jazz klubber

Det finnes flere jazz-klubber i Praha, de fleste i «gamlebyen» – og i oktober hvert år arrangeres det en jazz-festival som tiltrekker seg entusiaster fra hele verden.

 

Agharta Jazz Centrum, jazzklubb der det er daglige konserter.  Her er det åpen fram til midnatt.  Adresse:  Zelezna 16, 110 00 Praha 1.

 

Reduta Jazz Club.  Adresse:  Národní 20, 110 00 Praha 1.

 

JazzBoat – en flytende jazzklubb!  Adresse:  EVD pir n. 5 (under Chechuv-broen), 110 00 Praha

Legg igjen en kommentar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Required fields are marked *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>