Hjem » Praha » Praha kino

Praha kino

Det finnes i underkant av 50 kinoer i Praha. Mange av disse ligger i de mest sentrale delene i byen, og noen er plassert i utkanten av byen, f.eks. ved de store kjøpesentrene/hypermarkedene.

Et kinobesøk i Praha er relativt rimelig, ca. 35 norske kroner for en billett.

De fleste amerikanske og engelske filmene som blir vist på kinoene, er ikke dubbet til tsjekkisk, men spilles i originalversjon. Europeiske filmer som er dubbet til tsjekkisk, har som regel engelsk tekst, slik at turister kan forstå språket.

Mange av de større kinoene har kafé/bar i tilknytning til stedet, der man før eller etter forestillingen kan bestille mat og drikke av ulikt slag.

 

Noen av de mest besøkte kinoene i Praha: 

 

Lucerna kinoen i Praha

 

LUCERNA

En av de mest populære kinoene i byen med 500 sitteplasser. Kinoen ble åpnet i 1909 og er den første permanente kino i Böhmen. Salen har originalinteriør. Kinoen viser i hovedsak filmer fra Europa og Amerika med engelsk tale som er tekstet på tsjekkisk. Stedet har også en koselig bar og kafé.

 

Åpningstid: Daglig

Billettpris: fra 90 – 120 CZK

Adresse: Vodikova 36, Praha 1, Gamlebyen (Stare Mesto)

Ta metro linje A eller B til holdeplassen «Mustek».

 

BIO ROXY/NoD

Et multifunksjonelt sted i sentrum som har galleri, teater, medialab, kino, utstillingshall og kafe.

 

Åpningstid: mandag – fredag kl. 1100-0100, lørdag og søndag 1300-0100.

Adresse: Dlouhá 33, Praha 1

Ta metro linje B til stasjonen «Námestí republiky».

 

Palace Cinema – Praha – Foto: Flickr.com

 

PALACE CINEMA (SLOVANSKÝ DUM)

Palace Cinemas er en stor kinokjede som har avdelinger på 4 forskjellige steder i Praha. Den mest sentrale ligger i Slovanský Dum. (i Gamlebyen). Palace Cinema Slovanský Dum har hele 10 saler og 1852 seter. På grunn av sin sentrale beliggenhet er kinoen utrolig populær. Alle salene har air-condition.

 

Billettpris: Voksne 169 CZK, barn 129 CZK og familie 500 CZK.

Åpningstid: Daglig fra 1200-2230.

Adresse: Na príkope 22, Praha 1

Ta metro linje A eller B til stasjonen «Mustek».

KINO  AERO

Kino AERO er et populært sted som ligger i bydelen Zizkov. Kinoen har spesialisert seg på europeisk film. Hver måned viser de gamle filmer av kjente regissører, som f.eks. Andreij Tarkovski, Ingmar Bergman, David Lynch m.fl. Salen har 336 sitteplasser. Stedet har også en bar der man kan handle drikkevarer og ta med seg inn i kinosalen. Alle filmene vises i original språkversjon og er tekstet på tsjekkisk.

 

Billettpris: 40-100 CZK

Åpningstid: Billetter kan kjøpes daglig fra 1700-2100.

Adresse: Biskupcova 31, Zizkov, Praha 3

Ta metro linje A til stasjonen «Zelivského»

 

KINO SVETOZOR

Svetozor har to kinosaler, en stor og en liten. Kinoen har en hyggelig atmosfære og behagelige stoler. Her vises det filmer fra hele verden, og ofte vises tsjekkiske kvalitetsfilmer som er tekstet på engelsk. Stedet reklamerer med at de viser minst én engelsk-tekstet film hver dag. Man kan også besøke kinoens kafe før eller etter forestillingen, eller ta seg en tur i baren som ligger i kjelleren. Baren er åpen daglig fra 1600-2400.

 

Billettpris: 100 CZK

Åpningstid: Billetter kan kjøpes daglig fra 1030-2100

Adresse: Vodickova 41, Praha 1

Ta metro linje A eller B til stasjonen «Mustek»

 

Inngangen til Village Cinemas i Praha – Foto: Flickr.com

 

VILLAGE CINEMAS ANDEL – GOLD CLASS

Ønsker man en mer lukseriøs kino-opplevelse, bør man ta turen hit. Gold-class tilbyr kinosal med komfortable stressless-stoler som kan legges bakover, der du har et bord ved siden av deg. Du blir møtt av en kelner som tar i mot bestilling av mat/drikke som blir servert under filmen. Kelneren viser deg så veien til ditt sete når filmen starter. Village Cinemas Andel – Gold Class viser oftest populære amerikanske/engelske filmer som er tekstet på tsjekkisk. Selv om prisen er høyere her enn ved mer «vanlige» kinoer, er stedet absolutt verdt et besøk!

 

Billettpris: ca. 300 CZK
Åpningstid: Daglig. Billetter kan bestilles pr. telefon eller via internett.

Billettbestilling, tel. (+420) 25 111 5111 eller på internett: www.goldclass.cz

Adresse: Radlická 3179/1E, Smíchov, Praha 5

Ta metro linje B til stasjonen «Andel»

Legg igjen en kommentar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Required fields are marked *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>