Hjem » Praha

Praha

Flybilletter Praha

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SAS SAS har flyavganger til Praha fra flere norske lufthavner. SAS flyr direkte til Praha fra Oslo Gardermoen.   KLM KLM Norge  tilbyr også turer til Praha med avgang både fra Sandefjord, Stavanger, Kristiansand, Bergen og Trondheim.  Alle med mellomlanding, vanligvis i Amsterdam eller Paris, slik at total reisetid blir 4-5 timer.   Lufthansa Lufthansa har flere billige ruter til Praha ... Read More »

Praha Økonomi

okonomie

Praha er den av storbyene i det gamle Øst-Europa som de siste årene har kunnet vise til den største økonomiske veksten, og  bruttonasjonalinntekten (BNPI) pr. innbygger er i dag atskillig høyere her enn det som gjelder for Tsjekkia i sin helhet.  Det er et bl.a. et mål på at levestandarden i landets hovedstad – i gjennomsnitt – er relativt høy.  ... Read More »

Nyttige telefonnummer

telefon

Viktige telefonummer Nødhjelp 112 Ambulance 155 Politi 158 Brannvesenet 150 Generell informasjon 12 444, 221 714 444 Opplysningen (på lik linje med 1881 i Norge) 1180   Mobiloperatører Dersom du har tenkt og ringe mye kan du like godt kjøpe deg et kontantkort til mobilen. Det er tre mobiloperatører du kan kjøpe kort hos. Telefónica O2 – www.cz.o2.com T-Mobile – www.t-mobile.cz Vodafone – www.vodafone.cz Read More »

Praha priser

SONY DSC

Den tsjekkiske valutaen heter koruna, forkortet CZK – og ordet betyr det samme som krone på norsk.  Valutakursene varierer jo, men som en tommelfingerregel kan en si at 100 CZK = ca. 30 NOK. Kredittkort De fleste internasjonale kredittkort er akseptert i Praha, både i minibanker (som det etter hvert er blitt mange av) og i betalingsterminaler.  Sikrest er VISA, Master Card (Accept) ... Read More »

Praha kultur

kultur-praha

Den tsjekkiske hovedstaden har også et yrende uteliv enten man ønsker en kveld med opera, et besøk i et kunstgalleri eller å drikke skummende mørkt øl mens man lytter til et live jazz band.   Praha er en kulturskatt av dimensjoner og huser konserter med verker av for eksempel begavede komponister som Smetana eller Dvorak. Det går glatt an å få ... Read More »

Praha historie

praha-historie

Praha ble grunnlagt på slutten av det 9 århundre og ble raskt residens for Bohems første herskerdynasti. Allerede på denne tiden var Hradčany borgen bygget og byen blomstret under Karl IVs regjeringstid i det 14 århundre. Nove Mesto bydelen ble grunnlagt og praktfulle bygninger ble reist. Byen fikk Mellom Europas eldste gotiske katedral St Vitus katedralen og eldste universitet Karlsuniversitetet. ... Read More »

Praha fakta

praha-fakta

Praha er hovedstaden i Tsjekkia og er historiens og kontrastenes by på breddene av elven Vltava som på norsk kalles Moldau. Dette er Europas gylne hjerte med hundrevis av spir og det vakreste innen gammel og ny arkitektur. Byens staselige bebyggelse stammer fra tiden da Praha var kulturens høyborg i Mellom Europa hvor arkitektur og utsmykning fra flere tidsepoker har ... Read More »